Historisk sammendrag

2022
BKE ble startet som et prosjektensemble i 2022 av Preben Ludvigsen Johansen. Ensemblet hadde da 12 deltakere og spilte sin første konsert i Laksevåg Kirke sammen med Jon-Vegar Sole Sundal som gjestesolist. Tiltaket bak ensemblet ble godt mottatt og la grunnlaget for et fast ensemble som nå møtes inntil fire ganger i året.

2023
I samarbeid med Manger Musikklag gjennomførte ensemblet en inspirasjonsdag og masterclass med David King i forbindelse med NM Brass 23

Ensemblet deltok med egen avdeling på BrassWind og presenterte ny musikk skrevet til ensemblet av Craig Farr og Emil Kristoffersen Børø.
Nate Wooley og William Grøv Skramsett deltok som gjestesolister.

I samarbeid med Besson og Musikk Miljø gjennomførte ensemblet en inspirasjonsdag og masterclass med Tom Hutchinson (UK, Cory band)

Bergen Kornettensemble og Eikanger-Bjørsvik Musikklag går offisielt inn i et samarbeid under ungdomssatsningen og spilte julekonsert sammen. 

2024
BKE inviterer til inspirasjonshelg i samarbeid med flere profesjonelle aktører som Musikk Miljø as, Bergen Private Gymnas, Sturle Berntsen, Jon-Vegar Sole Sundal, Martin Philip Winter, William Grøv Skramsett, Anne-Britt Hermansen og Torstein Holmås. 
Søk
Driftes av Styreportalen AS